All4Well

Massagesalon in Diemen

Stoelmassage

Wat is stoelmassage?

Stoelmassage is een speciale vorm van drukpuntmassage. Deze bevorderd circulatie van het bloed en voert gifstoffenen af, het bevordert ook de energie door het wegnemen van blokkades .Tijdens een massagesessie van ongeveer 15 minuten worden rug, schouders, heupen, hoofd, nek, armen en handen behandeld. De massage vindt plaats in een speciaal hiervoor geschikte, ergonomische stoel en wordt over de kleding heen gegeven. De stoel ondersteunt alle lichaamsdelen, zodat het lichaam zich goed kan ontspannen.

De massage werkt zowel ontspannend als activerend.

Ontspannend: de spanningen in vermoeide spieren, die stijf of pijnlijk aanvoelen, worden weggenomen en de melkzuren afgevoerd.

Activerend: de massage werkt in op het energiestelsel van het lichaam; de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de hersenen neemt toe.

De toegepaste massage is ontwikkeld door Amerikaan David Palmer. Het wetenschappelijke onderzoekinstituut “Touch Research Institute” van de Universiteit van Miami heeft onderzoek gedaan naar de effectiviteit van de massage.

 

De massagetechniek is gebaseerd op acupressuur, ook wel Shiatsu genoemd. Door het behandelen van specifieke drukpunten op energiebanen (meridianen) worden alle lichamelijke functies gestimuleerd, stroomt energie weer door en kan opgehoopte spanning het lichaam uit. Deze traditionele Japanse massagevorm heeft als uitgangspunt “Hoe blijf ik gezond” in plaats van “Hoe word ik weer beter

Deze soort massage werkt preventief en is bedoeld om klachten te voorkomen en niet behandelen, hoewel ook dan het effect positief  kan zijn, want stoelmassage werkt op het hele lichaam. Dus niet apart per lichaamsdeel.

 

Na de massage

Om het effect van de massage te vergroten is het zeer belangrijk om na de behandeling extra water te drinken om het lichaam te helpen losgekomen en afvalstoffen af te voeren.

Let op! De balancerende werking van de massage kan bij erg vermoeide mensen die daardoor uit balans zijn, leiden tot een schijnbare verergering van klachten of enige misselijkheid en / of hoofdpijn. Mocht zich dit voordoen, dan is dit een normale ‘schoonmaak-reactie’ van het lichaam, waar men even doorheen moet.